49986000021
با مـا در تمـاس باشـید
با مـا در تمـاس باشـید
با مـا در تمـاس باشـید
پرورش قارچ به علت بازار خوب و به عنوان یکی از محصولات پرمصرف در صنایع خوراکی، فرآیند پر سود و رو به رشدی است و به دلیل عدم نیاز به تجهیزات گران قیمت و سرمایه کم، افراد زیادی مایل به تاسیس سالنهای قارچ هستند. از طرفی قارچ به عنوان یک دارو استفاده زیادی در طب سنتی دارد.
این کسب و کار هم مانند تمامی کارها نیاز به آگاهی دارد و شما قبل از شروع به کار باید مهارتهای لازم را کسب کرده باشید. ما در این مقاله قصد داریم به خرید ارازان ترین لوله گالوانیزه برای پرورش قارچ بپردازیم. برای آشنایی با مراحل راهاندازی این کسب و کار و آشنایی بیشتر با این محصول خوراکی، پیشنهاد میکنیم این محتوا را تا انتها بخوانید.
1. دستگاه رطوبت ساز یا مه پاش:
این دستگاه آب را به ذرات بسیار ریز و رطوبت تبدیل و به محیط انتشار میدهد. دستگاه مه پاش در سایزهای کوچک، متوسط و بزرگ تولید میشود و متناسب با ابعادش خروجی متفاوتی دارد.
2. کولر یا چیلر:
در سالنهای قارچ به علت تامین دمای مد نظر، به دستگاه خنک کننده مانند کولر نیاز داریم؛ که بعضا از چیلرها نیز استفاده میشود. فرق چیلر با کولر در این است که کولرها رطوبت محیط را افزایش میدهند اما چیلرها نه تنها افزایش نمیدهند بلکه کاهش میدهند. بسته به متراژ مورد نظر میتوان از کولر یا چیلر استفاده کرد که کولرها معمولا برای متراژ زیر 100 متر و چیلرها برای متراژ بالای 100 متر استفاده میشوند.
3. فنهای تهویه هوا:
فنها برای جا به جایی هوا یا گاز در محیط بسته یا اماکنی که ورود و خروج هوا کم است، استفاده میشوند. کنترل دما یکی از فاکتورهای مهم پرورش قارچ است و این تجهیزات به هم دمایی نقاط مختلف سالن قارچ کمک میکنند.
4. وسایل گرمازا:
برای پرورش قارچ در فصول سرما نیاز به تامین دمای مورد نیاز سالن است که میتوان از دیگ بخار، کوره هوای گرم و هیتر برقی استفاده کرد.
5. قفسه بندی سالن قارچ با لوله گالوانیزه:
از طریق قفسه بندی میتوانیم محصول زیر کشت را افزایش دهیم و از حداکثر فضا استفاده کنیم، برای ساخت قفسه از لوله گالوانیزه استفاده میشود چرا که این لولهها به علت مقاومت بالا و روکش گالوانیزه، در برابر رطوبت بسیار کاربردی هستند. امروزه استفاده از این لولهها رواج پیدا کرده، چرا که طول عمر بالایی دارند و هزینه تعمیرات را کاهش میدهند.
1. تهیه کمپوست یا همان خاک پوششی:
کمپوست، بستری است که قارچ در آن پرورش مییابد. این ماده مخلوطی از کودهای گیاهی و حیوانی است و به دلیل داشتن مواد مغذی محیط مناسبی را برای رشد قارچ فراهم میکند.هدف از تهیه کمپوست ایجاد یک محیط یکنواخت و حاوی پارامترهای رشد مانند: میلیسیوم (مولدهای قارچ) است؛ البته تهیه کمپوست کار دشواری است و امکان تهیه آن در خانه وجود ندارد و باید از کمپوستهای آماده استفاده کنید.
2. بذرپاشی:
بعد از گذشتن کمپوست از یک تونل با دمای 57 تا 60 درجه سانتیگراد، تمامی باکتریها از بین رفته و بعد از گذشت 6 روز، میلیسیومها که مولد قارچ هستند در کمپوست پراکنده شده و بعد از دو هفته پراکنده شدن به مرحلهی مناسبی برای پرورش میرسند.
3. بستر قارچ:
کمپوستها را در جعبههای بزرگ قرارداده و به صورت طبقه طبقه با فاصله 60 تا 70 سانتیمتر رو هم میچینند. این جعبهها باید در محیط کاملا تاریک و مرطوب با دمای مناسب (حدودا 23 درجه) حضور داشته باشند و در انتها یک لایه نازک کمپوست اضافه میشود و روی سطح آن را میپوشاند.
4. پین دهی:
دمای سالن مورد نظر را در طول 4 روز از 23 به 17 کاهش میدهیم، اما این کاهش دما برای رویش به تنهایی کافی نیست و باید شوک دمایی وارد شود و بعد از شوک دمایی قارچها شروع به رشد خواهند کرد.
5. برداشت:
در این مرحله قارچها در بازهی دمایی 17 تا 18 درجه سانتیگراد هر هفته 3 سانتیمتر رشد میکنند و بعد از 3 هفته اولین برداشت انجام میشود و 9 روز بعد از اولین فلاش (برداشت قارچ) میتوان فلاش دوم را برداشت.
برآورد هزینهی پرورش قارچ به عوامل مختلفی بستگی دارد. اما به طور کلی پرورش قارچ جز آن دسته از مشاغلی است که با سرمایه اندک قابل انجام است و بسته به ابعاد و فضای استفاده شده میتوان سود خوبی از این صنعت بدست آورد. با توجه به نواسانات قیمت نمیتوان بودجه دقیقی برای این کار اعلام کرد اما کمترین امکانات مورد نیاز برای شروع سیستم تهویه هوا و تامین رطوبت سالن و قفسههاست.
تریکودرما که یک نوع کپک سبز است با تولید آنزیمهای سمی، میسیلیوم قارچ دکمهای را از بین میبرد. یکی دیگر از بیماریهای رایج قارچ دکمهای ورتیسیلیوم است که شبیه لکه باکتریایی است و باعث کاهش شدید محصول میشود.
لکه باکتریایی یکی دیگر از بیماریهای قارچی است که نه تنها هنگام پرورش و برداشت محصول رخ میدهد بلکه بعد از فروش و حتی قبل از مصرف میتوان آن را مشاهده کرد که ابتدا به صورت لکههای زرد رنگ روی محصول است و به مرور به رنگ طلایی و در انتها قهوهای رنگ میشود.
فضای لازم برای شروع کار متغیر است اما با کمترین فضا (حدودا فضای 30 تا 40 متری) هم میتوان کار را شروع کرد. البته توصیه نمیشود که زیر 100 متر این کار را آغاز کنید چون احتمالا با نوسانات بازار محکوم به شکست خواهید شد.
در هر فصلی از سال میتوان پرورش قارچ را انجام داد اما فصل پاییز بهترین زمان برای این کار است. در این فصل قارچ در طبیعت میروید، اما با امکانات تهویه هوا و ایجاد دمای مورد نظر میتوان در هر ماه از فصل سال اقدام به پرورش قارچ کرد.
1. یکی از مزایای پرورش قارچ زود بازده بودن آن است، به طوری که از فرایند شروع کار تا برداشت اولین فلاش 35 روز و برداشت دوم محصول دو ماه طول میکشد.
2. در فضای بسته و با متراژ کم قابل انجام است؛ یعنی نیاز به زمینهای حاصل خیز ندارد یا در فصل خاصی نباید حتما کشت انجام شود چون تمامی فاکتورها از کوچکترین متراژ تا بزرگترین، قابل تعیین است.
3. برای شروع کار به هزینه کمی نیاز است.
4. این محصول بازار فروش خوبی دارد و به دلیل مصرف زیاد و نیاز روزانه میتوان آن را به صورت خرد و کلان تولیدکرد.
از آن جایی که برای ساخت قفسه قارچ از لوله گالوانیزه استفاده میشود، قیمت قیمت قفسه فلزی پرورش قارچ تا حد زیادی به قیمت لوله گالوانیزه بستگی دارد. قیمت این لوله تحت تاثیر نوسانات بازار آهن، نرخ دلار، هزینه تولید و … تغییر مییابد.
گروه صنعتی پی جی کو یکی از تولید کنندگان لوله گالوانیزه و لوله گلخانه در کشور است. شما میتوانید خرید قفسه لوله گالوانیزه را از این مجموعه انجام دهید. قیمت مناسب، سهولت در خرید، ارسال به سراسر کشو و تضمین کیفیت کالاهای تولید از مزایای خرید از این مجموعه صنعتی است.
برای ساخت قفسه قارچ به لولههای گالوانیزه نیاز داریم. این لولهها به دلیل کارایی بالا، محبوبیت زیادی میان خریداران در صنعت پرورش قارچ دارند. امروزه کارخانههای زیادی در زمینه تولید این تجهیزات فعالیت میکنند. مجموعه پی جی کو، انواع لوله گالوانیزه سالن قارچ را با قیمت مناسب و کیفیت بالا تولید و روانه بازار میکند. مشاوران فروش این مجموعه به شما کمک میکنند تا خریدی لذت بخش را تجربه کنید.
کلیه حقوق مادی و معنوی برای پی جی کو محفوظ می باشد و هرگونه کپی برداری شامل پیگرد قانونی می باشد.